A Mi Március 15-énk

A Mi Március 15-énk címmel iskolánk 7.b osztályos tanulói az ünnepi megemlékezést helyettesítendő egy tantermi drámajátékkal készültek magyartanáruk, Tolnai Ágnes ötlete alapján. A videót iskolánk volt tanulója, Bockovac Máté szerkesztette és vágta össze. A drámajátékot március 12-én szerettük volna levetíteni osztályainkban, és egy beszélgetést kezdeményezni a gyerekekkel 1848. március 15. személyes jelentéséről. A járványügyi szigorítások következtében az osztálytermi beszélgetésre a tervezett módon nem került sor, drámajátékunkat viszont megosztjuk most veletek. A mi Március 15-énk ilyen tartalmakkal és jelképekkel teli. És nektek mi jut eszetekbe, ha 1848. március 15-ére gondoltok?

Hit- és erkölcstan oktatás 2021-2022.

Tisztelt Szülők!
Etika/Hit- és erkölcstan okatásával kapcsolatban a következőket érdemes tudni:

  1. A jövendő elsőosztályosok szülei a beiratkozáskor nyilatkoznak arról, hogy gyermekük etikát, hit- és erkölcstant azon belül melyik egyház foglalkozásait választják.
  2. Iskolánk tanulóinak 2021. május 20-ig van lehetőségük a választott foglalkozáson módosítani. A jövő évi foglalkozás ezután már nem módosítható.

    Tájékoztató nap 2021. március 10. 17 óra
    Ebben az évben rendhagyó módon online tartjuk az iskola hit-és erkölcstan oktatásával kapcsolatos tájékoztatást. Idén a Református Egyház képviselteti magát. A Római Katolikus Egyház tájékoztató anyagot küldött, melyet alább tekinthetnek meg.
    Várjuk Önöket online tájékoztatónkon! https://meet.google.com/cey-qhxo-ywg

Római Katolikus Egyház tájékoztatója:
Plakát
Tájékoztató levél
Tájékoztató videó

Református Egyház tájékoztatója:
Plakát
Tájékoztató ppt

Advent

Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.

Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk.És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi „meglepetés”; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk. Minden egyéb kaland, minden egyéb megismerés és minden egyéb várakozás véges és kérdéses. Így értem azt, hogy a karácsony a szeretet és advent a várakozás megszentelése.

“Advent” bővebben

Örökös Boldog Iskola

Iskolánk ebben a tanévben is elnyerte az Örökös Boldog Iskola címet. Ebben a hónapban a hála volt a téma: Fontosnak tartottuk, hogy tanév elején megbeszéljük és lezárjuk a digitális oktatás mentális tapasztalatait. Nagyon hiányzott a gyerekeknek az iskola, látható volt mennyire örültek, hogy újra kinyíltak az iskola kapui. Megkerestük hát a rosszban a jót, miért is lehetünk hálásak a karantén idején. Azért is fontos ez, mert segíthet fókuszálni, ha véletlenül hasonló helyzetbe kerülünk még. Felhőkbe burkoltuk ezeket a gondolatokat.