Nyílt nap

Kedves leendő elsős Szülők!

Sok szeretettel várjuk Önöket október 19-én 8 órától őszi Nyílt napunkra!

Az első órában, 8 órától általános tájékoztatót tartunk az eddigi és új képzéseinkről, induló osztályainkról, az iskolánkban elérhető szolgáltatásainkról.

9 órától látogathatóak a tanórák a következőek szerint:
2. óra: magyar óra a 4.b osztályban (Éva Szilvia) VAGY boldogság óra az 1.b-ben (Galambosiné Honfi Anita, Nikolov Kamilla)
3. óra: matematika óra a 4.b-ben (Szentgyörgyi Szabolcs) VAGY horvát óra az 5.a-ban (Tolnai Ágnes)
4. óra: angol óra a 4.b-ben (Szentgyörgyi Szabolcs) VAGY testnevelés óra az 1.a-ban (Fekete Tamás).
A tanórák korlátozott létszámban látogathatóak, ezért kérjük, hogy érkezéskor regisztráljanak!
Intézményünkben a nyílt nap ideje alatt kérjük a maszk viselését!

Dohányzás megelőzés

Legfontosabb az egészség. Dohányzás megelőző programot tartottak a védőnők az 5-6. osztályokban. Célkitűzésésük az volt, hogy a fiatalok mondjanak nemet a dohányzásra! Az órákat színesítette egy a hosszú távú dohányzás okozta megbetegedéseket szemléltető bábu bemutatása is.

Idősek napja

Fontos megtanítani gyermekeinknek, hogy tiszteljék az időseket, akik végigdolgozták az életüket, és segítenek családjainkban ma is, ahol csak tudnak. Ne felejtsük kimutatni szeretetünk és hálánk. Iskolánk felsős kórusa is fellépett a városi ünnepségen, melyet az idősek napja alkalmából rendeztek.

Népmese napja

Népmese napja alkalmából ötödikeseink a városi könyvtárban mesevetélkedőn vettek részt. Köszönjük az izgalmas programot Mikoláné Hódosi Zsuzsanna könyvtárosnak. A népmese napja alkalmából negyedik osztályos tanulóink mesékkel örvendeztették meg az alsós osztályokat. Kiváló mesemondásuk, öltözetük, vidámmá és emlékezetessé tették a mai délelőttöt a gyermekek számára. Köszönjük e mesés napot!

“Népmese napja” bővebben

Kanizsai versmondó verseny

2021. szeptember 30-án őszi versmondó versenyt tartottunk a Kanizsai Dorottya Általános Iskolában. Az elmúlt 2 év körülményei sokunkat zártak négy fal közé, de a kultúra, a versek, a mese és a magyar nyelv szeretetét semmi sem szoríthatja korlátok közé!

Ebből az apropóból rendeztük meg idei versenyünket és engedünk teret tanulóink tehetségének. Szabadon választott magyar költők versét mondták el a versenyzők az ősz témakörében. Díjazva 2 korcsoportban lettek.

“Kanizsai versmondó verseny” bővebben

Kórusosnak lenni jó!

Iskolánk felsős kórusa libegőzni volt Eplényben. A programban volt még túra a tanösvényen, valamint szalonnasütés is. A kórus sok munkával jár, ez a kirándulás jutalom volt a sok ráfordított időért. Tervezünk még hasonlót. Köszönjük a szülői munkaközösségtől kapott támogatást, ami lehetővé tette a kirándulást.

Kirándulás Budapesten

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola 8. osztályos tanulói Budapesten kirándultak 2021. szeptember 29-én, szerdán. Délelőtt a Holokauszt Emlékközpontban jártak. Valós családi és személyes történeteken át ismerték meg a magyar holokauszt és a roma holokauszt történetét. A cél az emlékezésen túl elsősorban a hozzásegítés volt a múlt szörnyűségeinek feldolgozásához, amely alapja lehet a mai kor kihívásaival való megbirkózásnak, a tolerancia elsajátításának.Délután a Terror Házában jártak. A Terror Háza Múzeumban tárlatvezetés segítségével ismerkedtek meg a diákok az épületben fogva tartott, megkínzott és meggyilkolt honfitársaink emlékével.