Határtalanul 2018.

HATÁRTALANUL ERDÉLYBEN

Kanizsai Dorottya Általános Iskola
2018. május 21-25.
Beszámoló

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola 7. évfolyama 2018. május 21-25. között Erdélybe utazott a Határtalanul pályázat keretében. A tanulmányúton 33 diák vett részt.

„Erdély egyszerűen gyönyörű volt. Tele élményekkel érkeztem haza. Azok a tájak egyszerűen lélegzetelállítók voltak. Az egyik legjobb dolog az volt, amikor reggel kinyitottad a szemed és arra a gyönyörű napfelkeltére ébredhettél. Minden nap tele volt dús programokkal, ezért is felejthetetlen volt az egész kirándulás.” ( Horváth Kamilla 7.a)
“Határtalanul 2018.” bővebben

Határtalanul! – Kirándulás Erdélyben

hatartalanul_logo

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

Iskolánk 7-es diákjai Erdélybe látogatnak 5 napra a támogatás segítségével. Programunk címe: Erdély aranykora (Pályázati azonosító: HAT-15-05-0668) Támogatás összege 728 000 Ft.

“Határtalanul! – Kirándulás Erdélyben” bővebben

Határtalanul – Kirándulás Horvátországba

10500390_841111569255074_2609417209501644072_n (200x73)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére a „HATÁRTALANUL! program – Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” keretében nyílt pályázatot hirdetett, melyen iskolánk sikeresen pályázott „Határtalanul – Magyarság Horvátországban: a szlavóniai és a baranyai magyarok élete” elnevezésű pályázatával. Intézményünk pedagógiai programjával összhangban a 7.a osztályban megszervezte azonos című pedagógiai projektjét, melynek keretén belül a projekt előkészítő szakasza után került sor a különböző, érdekes programelemeket tartalmazó tanulmányi kirándulásra Horvátországban szeptember 18-a és 20-a között. A projekt folyamatban van jelenleg is, a projektértékelő programok után az ünnepélyes projektzáróra szeptember 30-án kerül sor.

A projektbeszámolót itt tekinthetik meg: határtalanul 1 Határtalanul 2

A projekt során készült képek ide kattintva megtekinthetők:

Rövid videó is készült a kirándulásról:

 

A Pátria TV-ben is bemutattak egy kisfilmet a projektről. Ide kattintva megtekinthető.

 

A Lánchíd rádiónak adott interjú meghallgatható: