Dorottya-nap

Idén is megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Kanizsai Dorottyáról.

Az emlékezőműsor után történelmi időutazásunkat többek között egy reneszánsz táncbemutató és egy fegyverkiállítás tette színesebbé, ahol megcsodálhattunk korabeli fegyvereket: szablyákat, tőröket, dárdákat, lándzsákat és különböző kardokat.

Mivel rendhagyó módon március 24-én, szombaton tartottuk meg ünnepi műsorunkat, a gyönyörű napsütéses időnek köszönhetően kimehettünk a szabadba.
A felsősök várlátogatáson vettek részt, majd ezzel kapcsolatban totót töltöttek ki. Egy kis futóverseny után lovagolhattak is a gyerekek, ezt követően fegyverbemutatót tekintettek meg a várkertben.
A totón és a futóversenyen a 8.a osztályosok érték el a legmagasabb pontszámot, így az övék lett az első hely és az ezzel járó csokitorta. A második helyezést a 6.a, a harmadik helyezést a 6.b osztály nyerte. Nyereményük csokoládé volt, a többi résztvevő osztály pedig apróbb édességet kapott.

Az alsósok  lovagi tornán vettek részt, ahol játékos, ügyességi feladatokat oldottak meg. Többek között: zászló kitűzése a várra, “ágyúgolyók”  szállítása talicskában, célba dobás…. Utána várépítés következett fakockákból, legóból, ékszer készítése tésztából és rajzolás, színezés zárta a napot. Minden osztály munkáját egy kis édességgel jutalmaztuk.

Az iskola nevelőtestülete és diákjai köszönetet mondanak Konyhás Sándornak, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta fegyvergyűjteményét, emelve a nap nívóját. Hálásak vagyunk az Apró Paták SEnek a lovas bemutatóért és a lovaglásért, a Siklósi Hagyományőrző Egyesület Sárkányos Bajvívó Szakosztályának, hogy bemutatót tartottak korhű ruhában és fegyverekkel. És nem utolsó sorban az Ágnes Cukrászdának és Sáfárik Szilvia szülőnek a finom tortákért.

 

Reméljük, jól éreztétek magatokat!