GÉP-ÉSSZEL


Részt vettünk a GÉP-ÉSSZEL Baranyában IV. vetélkedőn

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett a GÉP-ÉSSZEL Baranyában elnevezésű szakmaismereti versenyen iskolánk 3 csapattal nevezett. A verseny célja az évek óta hiányszakmaként jegyzett gépipari szakmák megismertetése a pályaválasztás előtt álló tanulókkal. A verseny három fordulóból állt.

Az első forduló egy szakmatörténeti totó melynek megoldásával, jelentkezhettek a csapatok a versenyre. A feladat célja az volt, hogy megismertesse a résztvevőkkel a gépipar fejlődését napjainkig, valamint bemutassa a baranyai városok gépiparának történetét. 

Az elődöntőből továbbjutva üzemlátogatáson vettünk részt a pécsi Hauni gépgyárban. A látogatásról naplót kellett készíteni. A kitöltött látogatási napló elbírálása alapján a legjobb 10 csapat jutott be a döntőbe. Iskolánkból a Tenkes csapat vehetett részt az utolsó megmérettetésben. A döntő feladatai között szerepelnek ügyességi feladatok, a céglátogatások során elsajátított ismeretek bemutatása, anyagfelismerés továbbá villámkérdések a három forduló során megismert témákban.

A döntő 2014. március 28-án került megrendezésre. Csapatunk a 3. helyezést érte el.

Csapattagok:Bosnyák Bence, Gyenis András, Tihanyi Patrik

Felkészítő tanárHeidfogelné Seregélyes Edit

A versenyhez kapcsolódó linkek: 
http://palyavalasztasbaranya.hu/hirek/megvan_a_gep-esszel_baranyaban_iv_gyozt
http://www.youtube.com/watch?v=NajHEULsU3Q
http://www.youtube.com/watch?v=giev3GlcIq4
http://palyavalasztasbaranya.hu/galeria/gep-esszel-iv-donto?oldal=1
https://www.facebook.com/palyavalasztasbaranya

 

Oklevélátadás

oklevélátadás

Gépész