Határtalanul! – Kirándulás Erdélyben

hatartalanul_logo

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

Iskolánk 7-es diákjai Erdélybe látogatnak 5 napra a támogatás segítségével. Programunk címe: Erdély aranykora (Pályázati azonosító: HAT-15-05-0668) Támogatás összege 728 000 Ft.

Előkészítő foglalkozások:

Április 11-én tartottuk a Határtalanul! program előkészítő foglalkozásait, melyen felkészültünk az 5 napos erdélyi utunkra.

Az előkészítő foglalkozás képei.

Vetélkedő:

Történelmi és földrajzi ismereteiket is megmutathatták, illetve játékos feladatokat oldottak meg a téma kapcsán a hetedikes tanulók.

Vetélkedő képei.

Kirándulás:

HAT-15-05-0668-as számú Határtalanul! pályázat támogatásával 5 napos erdélyi kiránduláson vettünk részt április 23-27-ig. Sok szépet láttunk, sok élménnyel gazdagodtunk! Történelmi városokat látogattunk meg, mint Gyulafehérvár, Segesvár. Meglátogattuk a Tusnádfürdői Gyermekotthon lakóit és ajándékokat vittünk nekik.

A kirándulás fényképei 

Élménybeszámoló:

Élménybeszámolónkra nyolcadikos tanulóinkat és azokat a hetedikes diákokat hívtuk meg, akik nem vettek részt a kiránduláson.HAT-15-05-0668-072-siklos-iskola-bemutato eloadas

Projektzáró témanap:

Május 10-én tartottuk a 6 hete tartó Nemzeti összetartozás – Határtalanul! projektünk zárását. A nap során a csapatok felkészültek az előadásokra, dekorációt készítettek, majd 5-6. órában megtartották a bemutatót az 5-6. osztályosoknak (később a nyolcadikosok is bekapcsolódtak).
A projektzárón elénekeltük a Székely himnuszt, verseket adtak elő. A 6 csoport a választott témájából tartott bemutató előadást, melyet kiegészítettek a kirándulás során szerzett tapasztalatokkal, élményekkel. Ezután versek és egy székely színdarab zárta a bemutatót.
A zsűri értékelte a felkészültséget, előadás minőségét. A pontszámok szoros versenyről árulkodtak.

Projektzáró fényképei

Székely himnusz előadás videón

A műsoron a Pátria Televízió is megjelent és interjút készített a programról.
Az interjú megtekinthető itt.

Értékelő óra:

A projekt végén 2 órás értékelő foglalkozást tartottunk. Felelevenítettük vidám emlékeinket, ismereteinket. Okleveleket adtunk át a projekt során végzett munka elismeréseként. A tanulók értékelő lapokat töltöttek ki, melynek tanúsága szerint a kirándulás mindenkinek nagyon tetszett, de a projekt legtöbb eleme is.

HAT-15-05-0668-Siklos-iskola-értékelő_ora (41)