Jövendő elsősök szüleinek 2020.

Sajnos idén iskolánk tavaszi nyílt napja elmaradt. Ezért kérjük, olvassa el tájékoztatónkat! Böngésszen iskolánk weboldalán, tekintse meg Facebook oldalunkat.

Iskolánk rövid bemutatása  és egyéb információk

Induló osztályaink és tanítóik:
Emelt óraszámú angol nyelvi osztály:
Németh Flóra osztályfőnök, Somogyi Edéné tanító
Emelt óraszámú ének-angol osztály:
Weinert-Sipos Ildikó osztályfőnök, Somogyi Edéné tanító

Iskolánk tágas, világos, gyerekbarát, technikai eszközökkel jól felszerelt.

Az alsós termeket játszószőnyeg, és játékok teszik otthonossá.
A gyerekek játszhatnak a foglalkozásokon fejlesztő- és társasjátékokkal, az aulában csocsóval, billiárddal és pingpongozhatnak. Az árnyas, fajátékkal felszerelt udvaron nemcsak játszani lehet, hanem jó időben a Tanligetben órákat, foglalkozásokat is tarthatunk. Sportcsarnokunkban, egyszerre akár 3 osztálynak is lehet testnevelés órája. A műfüves pálya és a gimnázium uszodája, mind a mindennapos testnevelés, mind az edzések lehetőségét is biztosítja (kézi, torna, foci).

Emelt óraszámban tanulhatják az angol és az ének-zene tantárgyat diákjaink.
Az angol a mai kor igényeihez igazodik (legelterjedtebb nyelv – szinte minden országban tanítják), illetve a kisgyermekek ebben a korban fogékonyak a nyelvtanulásra. Ötödik osztálytól német és horvát nyelv is választható.

Az éneket az érzelmi intelligencia fejlesztése miatt tartjuk fontosnak, mely a gyermeket segíti örömének, bánatának megélésében, kiegyensúlyozottabbá teszi őt. Énekkarunk az együtténeklés örömét adja. – Kokas Klára így ír erről: „A testben megzendülő hang érzékelése a társak összhangjával olyan intenzív impulzus, melyek motivációs forrása felmérhetetlen.” – Ehhez társul a zenetanulás, mely nemcsak az érzelmi, de az értelmi intelligenciát is fejleszti. A zeneiskolával szoros a kapcsolatunk, ahová könnyen át tudnak menni tanulóink. Egyeztetjük a szolfézs órákat, így beillesztjük az órarendbe. A hangszeres órák is lehetőség szerint napközben megoldhatók.

Mivel egész nap az iskolában vannak a gyerekek, napközben többször játékos foglalkozásokkal tesszük az itt töltött időt változatosabbá. Lehetőségük van a napközis órákon, ebéd után a szabad levegőn tartózkodni és játszani az udvaron. Napirendjük a terhelhetőségükhöz igazodik. Ha fáradnak, már nem tudnak kellően figyelni, koncentrálni, akár óra közben is átváltunk játékos feladatokra, átmozgatjuk őket, rövidítjük az órát.

Az alkalmazott modern pedagógiai módszereinknek köszönhetően a gyerekek nemcsak csendben és önállóan dolgoznak, hanem csoportmunkában, egymással kommunikálva, aktív résztvevői az óráknak. Iskolánkban interaktív tábla, projektor segíti a digitális technikák alkalmazását, az élményszerű tanulást. A tanító nénik türelmesek, elfogadók. A gyerekek hétközben nem kapnak kötelező házi feladatot. Iskolánk két pedagógusa is fejlesztőpedagógus, akik fejlesztő foglalkozáson segítik a tanulási nehézséggel küzdő gyerekeket. Utazó gyógypedagógusaink a sajátos nevelést igénylő tanulók felzárkóztatásában hasznos segítséget nyújtanak. A tehetséges tanulókat és a felzárkóztatásra szorulókat tanórai differenciálás során fejlesztjük. Lehetőség nyílik arra, hogy tanórán kívüli, kiscsoportos foglalkozás keretében versenyekre készítsük fel diákjainkat.

Az Alapfokú Művészeti Iskola intézményünkben kézműves foglalkozásokat tart az 1-6. évfolyamon, modern táncot felmenő rendszerben. Felső tagozaton szakkörök széles skálája várja az érdeklődő gyerekeket, így szinte minden területen találnak maguknak tehetségműhelyeket, szakköröket.

Egyre több nyári tábort szervezünk tanulóinknak. A gyerekek élményekben gazdagodnak, a szülők pedig jó helyen tudhatják gyermeküket.

Iskolánk bemutatása ITT

Pillanatképek iskolánk életéből – videó

Szórólap jövendő elsősök szüleinek:

Kanizsai Dorottya Általános Iskola körzethatára:
Ezen kívül más körzetből is várjuk jövendő tanulóinkat.