Kanizsai Dorottya-témahét

Február 3. és 7. között került sor az egész iskolát érintő Kanizsai Dorottya-témahétre. A tanórákon és azokon kívül Kanizsai Dorottya alakja és a reneszánsz különböző tantárgyi környezetben és kapcsolatokban került feldolgozásra.


Bepillantást nyertünk a reneszánsz irodalom, művészet és zene megvalósulásába: a magyar órákon versek születtek Kanizsai Dorottyáról, az ének órákon zenés vetélkedőkre került sor, drámán reneszánsz zenére játszottak székfoglalót diákjaink, vagy akár dramatikus improvizációk születtek a reneszánsz dráma elemeivel. A matematika órákon a lovagi tornák mintájára számpárbajokat vívtak ötödikeseink, míg a hetedikesek megismerkedtek a reneszánsz matematikai tudásával, a kor matematikai problémáival.
Tanulóink számítógépes rajzokat készítettek Dorottyáról vagy QR kódokat hoztak létre hozzá kapcsolódóan. Robotikásaink a Siklósi vár mintájára várat építettek felvonható híddal, Kanizsai Dorottyát elevenítették meg, katapultot készítettek. Humán szakköröseink az alsós tanulóknak egy reneszánsz délutánt szerveztek kreatív műhellyel, reneszánsz táncházzal és korabeli fodrászattal.
A témahét alkalmával felső tagozatos diákjainknak a Siklósi Sárkányos Lovagrend képviseletében Szabó Gergő tartott interaktív történelmi előadásokat Kanizsai Dorottya történelmi alakjáról és a kor történelmi érdekességeiről.