Jövendő elsősök szüleinek 2021. Tájékoztató és a beiratkozás rendje.

Kedves Szülők!
A vírushelyzetre való tekintettel – jelenleg – sajnos nem tudunk az iskolánk falain belül nyílt napot hirdetni a leendő elsős gyermekek és szüleik számára.

Ennek ellenére szeretnénk bemutatni iskolánkat, leendő elsős tanítóinkat, így lehetőséget biztosítani az Önök számára, hogy megismerkedjenek intézményünkkel és pedagógusainkkal.
Az alábbi ismertető plakátunk mellett egy bemutatkozó, majd beszélgetős találkozóra invitáljuk Önöket, online keretek között. Kérjük, ha szívesen vennének részt ezen a kötetlen beszélgetésen, küldjék vissza az óvodában kapott jelentkezési lapot, vagy írjanak üzenetet számunkra, e-mail címük megadásával. Válaszunkban tájékoztatni fogjuk Önöket az online találkozó időpontjáról, majd elküldjük az Önök e-mail címére a beszélgetés linkjét, amelyre szeretettel várjuk.
Kérjük, figyeljék oldalunkat, nemsokára további bemutatkozó képekkel és videóval is jelentkezünk. 🙂

Iskolánk bemutatása

Beiratkozás módja 2021-ben – Szülőknek szóló tájékoztatás

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

  1. Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellettEz a következőképpen alakul iskolánkban:

A +36 30 829 7506 telefonszámon 04.14-ig, munkanapokon, 8-16 óra között előzetesen történt egyeztetés alapján.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Mohácsi Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén a

+36 30 135 53 97

+36 30 829 72 37

telefonszámokon

munkanapokon 8-16 óra között.