Vár a Tenkes alján (feldolgozás)

Ki ne látott volna már lovagvárat, kastélyt? Ki ne hallott volna a keresztes lovagokról, apródokról, híres királyokról? Az említett épületek és személyek a középkort idézik. Annak ellenére, hogy már több évszázad telt el, a középkor óta napjaink emberét is magával ragadják a középkor különleges történetei, szokásai lenyűgöző épületei.


A középkor témája számos lehetőséget nyújt hogy a gyerekek számára ne csak a tananyagot, hanem élményt adjunk! Hagyományainkhoz híven, idén is megtartottuk középkor projektünket: Van egy vár a Tenkes alján címen.
Ötödikes diákjaink a középkorhoz kapcsolódóan készítettek képregényeket, várak makettjeit különböző eszközök, anyagok felhasználásával. A várakozásunkat felülmúlta, hogy idén több vár is született ehető formában, így még élményszerűbbé tudtuk tenni a projektet.
Ötödikeseink lelkesedése határtalan volt, ezért arra vállalkoztunk, hogy a Van egy Vár a Tenkes Alján című dalt éneklik el. Ezúton is köszönjük Gitta Boglárka (projekt vezető) és Galambosiné Honfi Anita munkáját, továbbá pedagógiai asszisztenseink, Vassné Debity Melinda és Szemere-Zengő Evelin háttérmunkáját és a gyerekek szüleinek támogató hozzáállását.
Gratulálunk a lelkes és szorgalmas diákjainknak!